2011. március 23., szerda

3.fejezet

3.fejezet
 Stefan kissé meglepődött, mikor az ajtóban meglátta Mrs. Flowers unokáját.
- Hello!-üdvözölte a lány egy kedves mosollyal; Stefan visszamosolygott.
- Hello; segíthetek valamiben?-kérdezte.
- Csak az érdekelne, hogy a testvéred miért rángatta el azt a lányt tőlünk.-mondta a lány; Damon erre felkapta a fejét és az ajtóhoz sétált.
- Akkor miért nem engem kérdezel?-emelte fel szemöldökét kérdőn.
- Nem tudom, valamiért Stefanban jobban megbízok.-mondta, közben végig Damon sötét szemeibe nézett. A fiú próbálta használni rajta a ráhatást, de nem jutott semmire. A lány elővett a zsebéből egy kis zacskót, ami telis-tele volt vasfűvel és a fiúk orra előtt lóbálta.
- Honnan tudtad?-kérdezte Stefan.
- Ugyan már! A nagymamám az utolsó élő rokonom, szerinted elhalasztotta volna megemlíteni hogy a panziójában két vámpír él?- Damon megragadta a lányt és a nyakánál fogva a falhoz szorította.
- Damon, ő csak egy ember, ezzel meg is ölheted!-mondta Stefan, de bátyja számára ez a mondat valahonnan nagyon távolról hallatszott. Arca teljesen átalakult; Damon tudta, hogy a benne élő szörnyeteg most kiszabadult és nem volt más vágya, minthogy vérét vegye ennek a jelentéktelen emberlánynak.
- Miért jöttél ide?-kérdezte; még a hangja is teljesen más volt, mint a megszokott.- Meg akarsz halni? Azon segíthetek...-a lány szemében a félelem egy apró szikrája látszott csupán. Damon csodálkozott azon, hogy vajon miért nem fél, hisz félnie kéne.. Stefan kihasználta ezt a pár pillanatot és biztonságos távolságba helyezte a lányt Damon elől.
- Hogy hívnak?-kérdezte Stefan, közben bátja szép lassan lenyugodott.
- Ever Klarissa Nowic.
- Klarissa?-nézett rá Damon, kissé értetlen arcot vágva.- Ez egy..- Ever a férfi szavába vágott.
- Egy olasz név, mivel a családomnak elég sok olasz felmenője volt; és nekünk is épp ugyan olyan ősi múltunk van, mint nektek.
- Mit értesz ez alatt és miért hitted el, amit mondott? Hisz csak egy öregasszony!-mondta Damon.
- Ha! Az az öregasszony többet tud arról a lányról mint te Salvatore!-mondta Ever; Damon arcán átsuhant valami, amit se Ever, se Stefan nem tudott megmagyarázni.
- Mit tudhat egy ember a Petrova családról, amit egy magamfajta vámpír nem?-kérdezte Damon.
- Petrova..-suttogta Ever, az arcából kifutott az összes vér. Bőre olyan fehér lett, hogy már már vetekedett a vámpírfivérekével.
- Jól vagy?-lépett hozzá közelebb Stefan.
- Nem...-suttogta maga elé meredve, majd ránézett Stefanra és tudatosult benne, hogy az előbb őt kérdezte.- Igen, persze... jól vagyok..-suttogta, de hangja szinte remegett. Ez feltűnt a fivéreknek, de most Damon szólalt meg.
- Hallgatunk Ever, szóval áruld el, mi az amit nem tudunk róluk?
- Róluk.. szóval tudtok mindhármukról?-kérdezte Ever.
- Hármukról?-nézett rá kérdőn Stefan.
- Igen. A három Petrova...-Ever csak suttogott, félt, hogy valaki, vagy valami még így is meghallhatja, amit mond.- Katherine, Nina és a bátyjuk... -az utolsó embertől tartott a leginkább, így az ő nevét még a suttogásnál is halkabban ejtette ki.- Klaus.
- Klaus? Ő nem lehetett a testvérük.
- Pedig az volt... Klaus Petrova.. én az ő leszármazottja vagyok. Az érdekes azonban az az egészben, hogy az egyik nap mindhárman eltűntek. És azon a bizonyos napon a Salvatore család két fia végzett egymással, mert úgy tudták szívük hölgye halott...-Ever ránézett a fiúkra, és látta rajtuk, hogy szólni sem bírnak.
Tehát tényleg ők azok... és vámpírok lettek csak mert Katherine egy aljas játékot űzött velük.. mindketten besétáltak a csapdába, ahonnan nincs kiút.-gondolta Ever. Damon volt az első, aki megszólalt.
- Ha tényleg Klaus leszármazottja vagy... akkor vasfű nélkül se tudjuk rajtad használni a ráhatást. Mivel Klaus tudomásunk szerint egy eredeti volt.
- Eredeti?-nézett rá a lány kérdő teintettel.
- Ős vámpír.-magyarázta Stefan.- De mivel Klaus már eleve eredeti volt, nem lehetett Katherine és Nina testvére, mert akkor a lányok is eredetiek lennének. És Katherine ember volt.. legalábbis nekünk ezt mondta.-nézett a bátyjára.
- Emily Benett!-morogta Damon.- Neki megvolt hozzá a hatalma, hogy megakadályozza a lányok vámpírságát.. emberré tette őket, de mikor Kath haldokolt, Gudren felkereste Klaust, aki örömmel segített megmenteni húgát. Van még valami amiről tudnunk kéne a családoddal kapcsolatban? Esetleg valamilyen óhaj?-nézett Ever-re kérdőn.
- Beszélni akarok Ninával!
- Mi?!
- Meg akarom ismerni, tudni akarom mit érzett, mikor a nővére kint mászkált az utcán, ő pedig bent kuksolt a szobájában! Tudom, hogy az a lány, aki oda akart jönni hozzánk, ő volt... ne kérdezzétek honnan veszem, mert én sem tudom, csak egyszerűen éreztem. Szóval arra kérlek titeket, hogy ha legközelebb erre jár és beszélgetni akar velünk, akkor hagyjátok neki!
- És mi van, ha Katherine jár erre legközelebb?-kérdezte Damon.
- Veletek ellentétben én fel tudom ismerni Ninát! Hasonlítanak egymásra, de nem teljesen egyformák.-mondta, majd egyszerűen kisétált a szobából.

4 megjegyzés:

Csanita írta...

Nagyon érdekesre sikeredett! És ez még semmi, annyi minden újdonság volt benne! Nagyon várom, léccy siess! Köszike! :)
Hola!

Fanta_light írta...

Imádom!:D:D:D:D
Pretty Pretty Please. :D
Imádtam, ne haragudj, de csak a felszólításodra láttam, hogy új fejeztet van. Imádtam. Klaus Katherine és Nina testvére volt?:O
Imádtam, ne haragudj, hogy nagyon rövid kis kommentet sikerült összehozni. :S
Xx, Fanta_light. :D

Vii írta...

Szija itt is drágaság!!!

Hát húhaaa! Ez nagyon durva...
Klaus meg Kathrin és Nina tesók!!! :o
Ez azért sokmindet megváltoztat így a jövőre nézve... Legalábbis én így gondolom. :)
Huhh azért te tényleg tudod borzolni a kedélyeket. Most aztán nagyon kíváncsi vagyok.... Hamar kövit csajszi...
Imádlak!!! <3 <3
Puszi

Annah írta...

Sziia!
hűhe ez azért durva...klaus katherina tesója...erre még én se gondoltam volna :P van egy olan érzésem h Ever-nek még nagy szerepe lesz a történetben :D
na de megyek olvasni :D és bocsi h ilyen rövid a komment :(
xoxo Annah